Tips inför resan till Kroatien

När man ska resa utomlands är det bra att först kolla upp en del saker, för att åka till vissa resmål kanske man behöver vaccinera sig, skaffa ett visum eller liknande. Här kommer lite information som är bra att veta inför en resa till Kroatien.

Allmänna tips om att flyga kan vara bra att skaffa först, har man inte flugit utomlands tidigare är det bäst att kolla upp allt från vad man ska tänka på under incheckningen till passagerares rättigheter.

Man behöver inga vaccinationer för att få resa till Kroatien och kranvattnet i går bra att dricka i hela landet.

För att resa in och ut ur Kroatien måste man ha ett giltigt pass, skulle man förlora detta efter man anlänt kan man vända sig till den svenska ambassaden i Zagreb.

Många kroater talar italienska eller tyska utöver sitt modersmål, vid kustens turistorter är det även vanligt med engelska.

Det är ju alltid rekommenderat att man växlar in sina pengar till landets valuta innan man åker, men det är inget krav. I Kroatien kan man lika gärna besöka en bank, öppet måndag till lördag med eventuella stängda kontor under lunchtid. På banken är avgiften nämligen lägre än vad den normalt sett är på ett växlingskontor. Det är även möjligt att växla på postkontor och i turistbyråer.

Man har ju alltid med sig en del elektroniska prylar när man är ute och reser, även om det bara är mobilen. I Kroatien har de precis som i Sverige 220V uttag med vanliga tvåstiftskontakter, så man behöver inte skaffa någon adapter.

De har även samma GSM/3G-nät som vi har i Sverige, vilket ju betyder att man kan använda sin vanliga mobil, tänk bara på att minutavgiften är högre när man ringer utomlands.

Kroatien ligger dessutom i samma tidszon som Sverige.

« (Previous Post)
(Next Post) »


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress