Thailand

Sydostasien – med Thailand i spetsen – har blivit ett av svenskarnas allra mest populära resmål under senare år.

thailandHär hittar många ett behagligt klimat, god mat, bra boende till mycket bra priser, vänliga människor och en spännande kultur. Att ta sig till Sydostasien är dessutom mycket lätt och billigt tack vare att många andra från vår del av världen åker dit. Inte minst finns det billiga flyg direkt till Bangkok och flera av Thailands största turistorter. Man kan flyga från de större svenska flygplatserna och det går även att ta sig enkelt till andra destinationer som till exempel Indonesien, Kambodja, Laos, Malaysia, Filippinerna, Singapore och Vietnam. Förutom de nämnda länderna ingår även Brunei, Burma och Östtimor i regionen Sydostasien.

Sydostasien är ett spännande område – rikt på mängder av olika kulturer, historia och landskap. Den som inte varit här har mycket att upptäcka och det finns alltid nya saker att se för den som redan sett en del – från den toppmoderna staden och finanscentret Singapore till den exotiska landsbygden i Laos. Många väljer därför att åka runt i flera olika länder och miljöer vilket inte minst är tacksamt att göra eftersom så väl rese- som matkostnader i många fall kan hållas nere.

Det man bör tänka på är att ha koll på visumreglerna i de olika länderna man besöker men ofta är det inga problem att som svensk få ett turistvisum. Hela regionen är belägen i Indiska oceanen och här finns många av världens allra finaste stränder vilket gör att man kan njuta av härliga badvatten i princip var än man befinner sig.

(Next Post) »


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress