Städer i Kroatien

Turistrådet i Kroatien har delat in landet i tio olika ”turistområden”. Från dessa kan man hitta en hel del intressanta städer som i Istrien som är den norra halvön i Kroatien. Där hittar man staden Poreč som har anor från tiden före Kristus. Stadens katedralliknade byggnad är med i Unescos världsarvslista.

Ännu äldre är Zadar som först byggdes i tiden för antikens Rom och under Julius Caesar och kejsar Augustus regeringstid. Med bland annat sina stadsmurar är det ett givet turistmål för Dalmatien. För de marint intresserade eller om man vill ut i Kroatiens övärld är Šibenik i södra landsdelen Dalmatien en tänkbar plats att börja seglatsen på.

Populära turistmål

Av de mer kända och populäraste turistmålen har Dubrovnik en särskild plats. Denna lilla ort med endast 50 000 innevånare kan räkna in miljontals med turister, främst för sitt soliga och varma klimat, den sköna arkitekturen och inte minst dess persikoträd. Därifrån kan man ta sig ut till ön och naturreservatet Lokrum och där besöka ett kloster med anor från 1000-talet som uppfördes av benediktinorden. Vill man längre in i Kroatien kan man besöka Osijek som är landets fjärde största stad, och är belägen nära gränsen mot dels Ungern och Serbien. Dess gamla stad Tvrđa. är en absolut sevärdhet.

« (Previous Post)
(Next Post) »


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress