Segla i Kroatien

Av de forna jugoslaviska områden som blivit självständiga stater är Kroatien den enda som har en kust och örike att tala om. Kustremsan sträcker sig nästan över den östra delen av adriatiska havet, som har Italien i väster. Arkipelagen heter Kornati och sträcker sig över cirka 50 mil, de flesta öarna ganska nära fastlandet och till antalet är de fler än tusen.

Den som önskar segla i dessa trakter har därmed ett paradis av intressanta små öar att besöka. Kornat är den största av dess öar och största delen av den tjugofem kilometer långa ön är nationalpark. Den är bara två och en halv kilometer bred och har endast bebyggelse i form av små stenhus som används av fiskare.

Populära öar

Kroatiska kusten har flera fina marinor som erbjuder alla slag av seglingar och charter. Genom dessa kan man segla själv eller i sällskap och exempelvis besöka de mest populära turistöarna vilka är Hvar, Brac och Vis. Det påstås att man här har de största solchanserna och ett flertal arrangörer erbjuder gratis boende vid väldigt dåligt väder som dimma, snö eller kyla. Detta för den som vill kombinera segling med boende på land och inte endast blå vindar och hav.

© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress