Se och göra i Dubrovnik

Dubrovnik är en av Kroatiens främsta turistdestinationer, mycket tack vare sin vackra placering vid Adriatiska havet, men även för att det är ett mycket viktigt kulturellt centrum för landet. Här delar vi med oss av saker man kan se och göra om man besöker Dubrovnik.

Resa till Dubrovnik

Dubrovnik ligger 1856 km till söder om Stockholm. För oss Svenskar betyder ju detta att jetlag aldrig är något man behöver tänka på, då detta är ett problem när man reser långt väster- eller österut. Restiden mellan Stockholm och Dubrovnik varierar från lite över 5 timmar till nästan 7 timmar beroende på mellanlandning och väntetid.

Besöka gamla staden

Något alla besökare till Dubrovnik absolut borde göra är att besöka gamla staden. Det är här man hittar majoriteten av stadens historiska byggnader och är en helt och hållet befäst stadskärna. Sedan 1979 är gamla staden en av Unescos världsarv. Flera byggnader och monument här sträcker sig ända tillbaka till medeltiden, men man kommer även kunna se tydliga spår av även gotiken, renässansen och barocken, allt i en fantastisk blandning av historia.

Båtutflykter

Tack vare sin placering är det också väldigt passande att ge sig ut på en tur i Adriatiska havet. Allt från segling i solnedgången till resor till närbelägna öar för att prova vin finns tillgängligt den som vill passa in lite havsäventyr i samband med sitt turistande.

Linbana över staden

Intill staden ligger berget Srd och det finns en linbana som kan ta en uppför de brant sluttande klipporna. Att få se staden från ovan är en fantastisk upplevelse som inte kommer att glömma inom kort.

För Game of Thrones fans

Mer nutida kulturella upplevelser inkluderar en av de flera Game of Thrones-turer som man kan ta del av. Flera platser i och omkring staden har använts vid inspelning av den populära HBO serien och är ett självklart val för alla fans.

« (Previous Post)


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress