Planera din flygresa

Som med det mesta så blir det mycket bättre när man planera, framförallt så kan det förenkla saker och ting när man är förberedd på hur man ska göra och vad man ska göra. Att flyga är idag inte så ovanligt utan det mesta går smärtfritt.

För det mesta så kan du få bättre pris på din flygresa om du är ute i god tid, fyra till fem veckor innan anses vara en ideal tid för att hitta flygbiljetter till bättre priser. Ju bättre du planerar desto bättre kan din flygresa bli. Mycket beror också på hur långt du ska flyga vilket också innebär hur du bör packa och vad du ska ta med dig. Olika flygbolag har olika regler hur mycket ditt bagage får väga, så se till att kolla upp vad som gäller för det flygbolag som du bokat din flygbiljett på.

Kolla också upp vilka regler som gäller för handbagaget, kan jag packa ner mina e-cigg med tillhörande produkter utan att flygbolaget reagerar. Vassa föremål får man inte finnas i handbagaget, nagelfilar och liknande packas i resväska som checkas in. Även vätska är begränsat och du får maximalt ta med dig tio behållare innehållande 100 ml vätska genom säkerhetskontrollen. Med incheckat bagage så får du inte packa ner saker som kan skadas under flygning eller vara brandfarliga.

Beroende på flygresans längd kan det också vara smart att planera sin egen underhållning ombord. En bok är ju en klassiker, vilket är varför man så ofta se små bokhandlar inne på stora flygplatser. Gillar man dock att ha det lugnt och tyst medan man läser är det nog en god idé att även ha med sig ett par öronproppar, eller kanske bara lite musik att lyssna på under tiden. Man kan ju även underhålla sig med mobilen eller surfplattan ombord, med allt från spel till film om man så önskar.

Det är också smart att tänka på hur man hanterar eventuell jetlag. Flyger man västerut är det ofta smart att försöka landa på kvällen. På så sätt kan man helt enkelt försöka gå och lägga sig så snart som möjligt. Om man anländer på morgonen är det bra att försöka sova så mycket som möjligt på planet.

Flyger man österut flyger man ju ”emot klockan” och det är normalt sett fallet att man landar på samma klockslag som man lämnade, eller något snarlikt beroende på hur mycket norr eller söder man också åkte. Ju längre man åker desto mer problematiskt kan det också bli. För tips kring detta kan man använda sig av en jet lag advisor.

Med en god planering och om du kollat upp vilka regler som gäller så ska er flygtur inte stöta på några problem utan ni kommer iväg på er efterlängtade semestertripp.

« (Previous Post)
(Next Post) »


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress