Något att leka med på resan

En lång bilresa med barnen kan lätt bli påfrestande. Om de inte har något att göra dröjer det inte länge förrän du hör dem skrika, retas och undra om ni är framme snart. Men det finns många sätt att sysselsätta dem. Låt barnen ha sina favoritleksaker och nallebjörnar med sig i baksätet så går resan smidigare. Det finns också många andra saker som är bra att ha i bagaget.

En ny leksak är alltid populärt bland barnen. Kolla gärna upp på nätet innan ni ska resa och köp med något Lego eller en målarbok, se till att beställa det i god tid så ni hinner få hem det. Om ni är två vuxna i bilen under färden så är det bra om en av er sitter hos barnen en del av vägen. Då känner dem sig inte ensamma.

Lekar för stora och små

Att leka i bilen roar både barn och vuxna. Någon i bilen kan tänka på en känd person och låta alla andra passagerare gissa vem det är genom att ställa frågor. Det kan vara en barnboksfigur, sångare eller idrottare.

Att spela bilbingo är ett populärt nöje längs vägarna. Alla deltagare får en lista på olika saker som ni kanske ser under resan. Till exempel en bensinstation, kyrka eller mataffär. Den som först prickat av hela sin lista får bingo.

 

(Next Post) »


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress