Flygresan till kroaten

Även om flygresan till Kroatien inte går att jämföra med en resa till till exempel Japan eller Australien så kan den fortfarande vara lite krävande. Här är våra tips på hur du gör hela trevligare och mindre stressfylld. 

Mellanlanda

Då långt ifrån alla Sveriges flygplatser erbjuder direktflyg till Kroaten så kan man ofta behöva ta sig till en helt annan stad för att kunna komma med rätt flyg. Detta kan innebära byten eller långa bilturer inför själva resan. På grund av detta föreslår vi att man verkligen tar och mellanlandar i staden man skall flyga ifrån. Att ta en extra natts vila inför resan gör att man är helt redo för flyget och incheckningen den följande dagen.

Pass

Även om Kroatien sedan ett antal år sedan är medlem i EU så är det ännu inte med i det så kallade Schengenområdet. Detta betyder att man behöver pass för att resa dit. Detta gäller dock inte efter första juli i år. Då räcker det att man har ett nationellt godkänt ID.

Underhållning

Även om resan till Kroatien som sagt inte är så lång så är det fortfarande tillräckligt för att det för många kan börja bli långtråkigt för de allra flesta. Som tur är finns det idag en otrolig mängd elektroniska apparater som vi kan använda till vår hjälp. Mobiltelefoner och plattor (båda i flygplansläge) kan förse dig med många timmar underhållning i form av spel, film eller musik.  Vissa gillar att sova under resan men då den endast är cirka tre timmar lång är det upp till en själv att välja om man tycker det är tillräckligt länge.

 


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress