Dubrovnik

I sydligaste Kroatien hittar du Dalmatien där ligger Dubrovnik vid Adriatiska Havet. Det är en populär turistort med ett underbart klimat och närheten till havet gör Dubrovnik till ett paradis. Det är en rätt liten stad med cirka 50 000 tusen innevånare men som sagt turisterna räknas till miljoner som besöker Dubrovnik årligen.

Den är väl känd för sina fantastiska byggnader och mysiga parker men också för den sex meter tjocka stadsmuren som uppfördes på 1400-talet. Sedan 1979 så finns Dubrovnik med på Unescos världsarvslista. Klimatet gör att persikoträden frodas och badtemperaturen är så där perfekt för dig som älskar det. Det finns gott om stränder bland annat en halvö några kilometer väster om Gamla Stan i Dubrovnik, där du väljer vilket underlag du vill ligga och sola på. Uvala Lapad Bech med sandstrand, Adriatic Beach med cement och Vis Beach med småsten.

Dubrovnik-3

Den bästa tiden att åka till Dubrovnik anses vara april till oktober, då är det som bäst där, då klimatet är ett typiskt medelhavsklimat med milda och fuktiga vintrar och heta och torra sommarperioder. Medeltemperaturen brukar vara 17° C och Augusti brukar räknas som den bästa.

Dubrovnik-2Gamla Stan är stadens största sevärdhet med byggnader från medeltiden, men också den linbana som förbinder Dubrovnik med berget Srđ. Den byggdes 1969 och renoverades 2010 och har numera två kabiner som tar turisterna upp till bergets topp, där man får en fantastisk utsikt över Dubrovnik.

Elafitiska öarna besöks ofta av turister och är ett populärt turistmål, det är tretton öar och holmar aldeles i närheten av Dubrovnik, många vackra stränder götr att många åker hit och solar och badar.

Ta och testa någon av de fiskrestauranger som serverar färsk fångad fisk från både havet och floden Neretva. På andra restauranger serveras också en lokal maträtt; kål och köttgryta, zelena menestra som du också måste prova om du besöker Dubrovnik.

© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress