Åka på charter till Kroatien

Kroatien är ett populärt resmål för svenskarna. Landet är billigt att bo och äta i, det ligger i södra Europa med härlig värme under vår och sommar och flygbiljetten kostar inte så mycket heller. Just charter till landet är vanligast och vad ska du tänka på då?

Olika avgångsorter

Du kan nå Kroatien från Umeå likaväl som Stockholm eller Borås. Det finns många avgångar runt om i landet där du snabbt och med direktflyg tar dig till Kroatien. Och detta kan du utnyttja för att slippa resvägar mellan flygplatser, men också för att få ett billigare charterpris. Om du står mellan valet av två flygplatser kan du jämföra priserna och se vem som har de billigaste biljetterna. De kanske har avtal med andra hotell och boenden så kolla även upp det samtidigt. På charter handlar det främst om att ha tillgång till sol och pool, samt en bra bar och några restauranger. För familjer borde också finnas aktiviteter för ungarna. Du kan spara några tusenlappar genom att göra en liten längre bussresa eller bilfärd för att ta dig till en större flygplats där konkurrensen är större.

Lågsäsong

Har du möjlighet att styra runt semestern kan du spara pengar genom att åka under lågsäsongen. Priserna från charterbolagen är billigare och till och med värdlandet kan vara billiga. Under turistsäsongen höjs priserna i vissa områden och länder. På Island har man exempelvis gjort en momshöjning under 2017 som man tror kommer att göra det 4 procent dyrare att semestra i landet. Bokar du tidigt blir resan också billigare. De som har bestäms sig några veckor eller månader i förväg kommer att få ett betydligt billigare pris än de som bokar nära inpå avresedatumet.

 


© 2022: Att resa | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress